Meer Wonen heeft er twee nieuwe buren bij!

Geplaatst op 17 maart 2017

De al gezellige straat is nu nog gezelliger geworden door de komst van twee nieuwe bewoners! Op kavel 4 en 14 zijn twee woningen opgeleverd door Bouwgroep Dijkstra Draisma, welke er weer fantastisch uitzien. Misschien wordt het binnenkort wel nog gezelliger, want er zijn nog kavels beschikbaar.

Bouw van twee nieuwe woningen in Meer Wonen!

Geplaatst op 15 september 2016

In Meer Wonen wordt er weer hard gewerkt! Op kavel 4 en 14 bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma twee nieuwe woningen. Niet alleen worden er twee woningen gebouwd in Meer Wonen, ook is er vlak voor de bouwvak een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor een nieuwe woning! De woning zal gebouwd worden op kavel 3 en bestaat uit twee volledige woonlagen met kap. Daarnaast heeft de Zwarte Hond het ontwerp voor de toekomstige bewoners van kavel 5 afgerond. Dit ontwerp wordt op dit moment getoetst door Bureau Meerstad.

Vakantieperiode

Geplaatst op 2 augustus 2016

Deze zomer zijn Bouwgroep Dijkstra Draisma en KUUB van 1 augustus tot 19 augustus gesloten in verband met de bouwvak. Voor vragen kunt u contact opnemen met STARCK.

De Dag van de Architectuur komt naar Meerstad!

Geplaatst op 13 juni 2016

De Dag van de Architectuur komt er weer aan! Op zaterdag 25 juni 2016 tussen 12.00 en 15.00 uur is er een open dag bij informatiepaviljoen Meerstad, Waterviolier 2.

Het informatiepaviljoen is speciaal voor de Dag van de Architectuur geopend. Word op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in Meerstad en ga langs bij Meer Wonen-buurtje om te kijken naar de prachtige Architectuur.

Vergeet niet: blijf stemmen voor de Grote Groninger Gebouwenenquête! Help de bewoners van Meer Wonen door hier te stemmen op hun woning.

Meer Wonen genomineerd voor Groningse Architectuurprijs!

Geplaatst op 25 mei 2016

Goed nieuws voor de (toekomstige) bewoners van Meer Wonen! Het project is namelijk genomineerd voor de Groninger Architectuurprijs! Hierom nodigen wij jullie allemaal van harte uit om jouw stem uit te brengen op het project, stemmen doe je via deze website. Wij bedanken je alvast voor het uitbrengen van je stem.

Meer Wonen op Groningse Nieuwbouwdag!

Geplaatst op 24 mei 2016

Zaterdag 4 juni is het weer zo ver! Meer Wonen staat op de Groningse Nieuwbouwdag in Meerstad, Waterviolier 2 . Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunt u met al uw vragen bij ons terecht!

Veel geïnteresseerden op de Groningse Nieuwbouwdag

Geplaatst op 19 april 2016

Meer Wonen werd zaterdag druk bezocht op de Groningse Nieuwbouwdag bij informatiecentrum Meerstad. De gezellige Meer Wonen wijk begint vorm te krijgen nu bijna alle woningen van de eerste fase zijn opgeleverd. Geïnteresseerden kwamen langs om zich te laten informeren.

Bent u ook geïnteresseerd in Meer Wonen? Vergeet u dan niet in te schrijven voor de nieuwsbrief of neem voor vragen contact op met Sjoerd Knol van STARCK door te bellen naar 050 – 21 01 005 of te mailen naar [email protected]

Groningse Nieuwbouwdag in Meerstad

Geplaatst op 5 april 2016

Zaterdag 16 april is het zo ver; Meer Wonen staat op de Groningse Nieuwbouwdag in Meerstad. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u bij ons terecht voor al uw vragen!

Wilt u een Meer Woning, een XL Landwoning of ziet u uzelf op een heerlijke veranda van uw XL Verandawoning zitten? Met de vele opties van Meer Wonen creëert u uw eigen droomwoning.

Interesse? Laat u informeren op de Groningse Nieuwbouwdag of schrijf u vast in!

Groningse Nieuwbouwdag

Geplaatst op 15 februari 2016

Groningse Nieuwbouwdag!

Bent u al voldoende te weet gekomen over de zeer ruime woningen van Meer Wonen? Op zaterdag 20 februari was Meer Wonen op de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta om geïnteresseerden te helpen bij vragen. Kon u er niet bij zijn of heeft u nog een vraag, neem dan contact met ons op of schrijf u in voor een woning. Er zijn nog maar een aantal beschikbaar!

Start fase 2!

Geplaatst op 8 januari 2016

Het nieuwe jaar betekent een nieuwe fase voor Meer Wonen, namelijk fase 2! De tweede fase zal bestaan uit royale woningen met buitengewoon veel leefruimte. De woningen zijn gesitueerd op grote kavels rondom fase 1 en bieden de mogelijkheid om samen met de architect uw droomhuis te realiseren!

Weer een woning van fase 1 opgeleverd!

Geplaatst op 27 december 2015

Voor de kerstdagen heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma weer een woning van fase 1 opgeleverd! Dit betekent dat bijna alle negen woningen van fase 1 opgeleverd zijn en in het nieuwe jaar gestart kan worden met de tweede fase. Ondertussen wordt het al een gezellig buurtje in Meerstad!

Fase I volledig verkocht!

Geplaatst op 2 juni 2015

De eerste fase van Meer Wonen is 100% verkocht. Van de zomer zullen van deze fase weer vijf woningen worden opgeleverd. Het begint zo al een echt buurtje te worden. De tweede fase bestaat uit de grotere kavels aan de rand van de locatie, hiervan is een kavel verkocht en staat er een onder optie. Schrijf je hier in!

Kopers vieren samen de bouw!

Geplaatst op 20 april 2015

Bij Meer Wonen hoeft u niet te wachten tot 70% verkocht is. Maar er wordt direct gestart zodra de vergunning voor de woning is afgegeven. In 2014 zijn de eerste twee woningen opgeleverd en in februari van dit jaar is gestart met de bouw van de volgende vijf woningen. Afgelopen zaterdag vierden de kopers met elkaar de bouw van deze woningen. De bewoners en toekomstige bewoners vierden dit met een feestelijke borrel op het pas aangelegde terras van de bewoners. Met taart en champagne werd geproost op de nieuwe huizen en buren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Groningse Nieuwbouwdag

Geplaatst op 7 april 2015

Op zaterdag 18 april is de tweede Groningse Nieuwbouwdag van 2015. Wij staan die dag met een stand in Vesta Woonforum en op locatie in de tent van Bureau Meerstad. Kom tussen 11:00 en 14:00 uur langs voor meer informatie over Meer Wonen.

Bureau Meerstad
Hoofdweg 143-A
9617 AD Harkstede

Vesta Woonforum
Peizerweg 74
9727 AK Groningen

 

 

Maart start bouw volgende vijf woningen

Geplaatst op 25 februari 2015

Vorig jaar zijn de eerste twee woningen van fase 1 opgeleverd. Inmiddels zijn de werkvoorbereidingen voor de bouw van de volgende vijf woningen al volop in gang. In maart zal gestart worden met de bouw. Inmiddels zijn is er van deze nog één kavel beschikbaar en is de tweede fase ook in verkoop.

Heeft u interesse in Meer Wonen? Neem contact met ons op!

Stuur uw foto’s van Meer Wonen en omgeving in!

Geplaatst op 15 januari 2015

De locatie Meer Wonen ligt aan de rand van bestaande karakteristieke boerderijen en belooft een gezellig woonbuurtje te worden met fruitbomen langs de straatjes en veel groen. U bent ongetwijfeld al eens gaan kijken en misschien heeft u toen foto’s gemaakt. Wij vragen u om deze foto’s van Meeroevers en Meerstad met ons te delen. Of u nou met mobiel of spiegelreflex fotografeert, alles is welkom: denk aan selfies, panorama’s en instagrams! De maker van de mooiste foto wint een smakelijke Meer Wonen taart!

U heeft tot en met vrijdag 13 februari om uw foto’s in te sturen. Mailen kan naar [email protected]

Meerstad op Nieuwbouw XL

Geplaatst op 12 november 2014

Van vrijdag 21 november tot en met zondag 23 november staat Bureau Meerstad op de beurs Nieuwbouw XL. Deze wordt gehouden in de MartiniPlaza in Groningen. In de stand  van Bureau Meerstad is een nieuwe maquette te bewonderen, waar ook de Meer Woningen op te zien zijn. We nodigen u uit om tijdens de beurs langs te komen en u te laten informeren over Meer Wonen en wonen in Meerstad.  De beurs is gratis toegankelijk, kijk voor meer informatie op de website van Nieuwbouw XL.

Klaar voor de start!

Geplaatst op 23 oktober 2014

Kavel 7 en 9 zijn net opgeleverd en de volgende deelnemers staan alweer klaar om te bouwen. De kopers van kavel 8, 12 en 15 hebben het ontwerptraject afgerond en de vergunning is bij de gemeente Slochteren ingediend. Begin 2015 zal gestart worden met de bouw van de drie woningen. Dit betekent dat de huidige bewoners van Meer Wonen nog voor de bouwvak nieuwe buren krijgen.

De groeten uit Meerstad

Vliegende start Meer Wonen fase II

Geplaatst op 29 september 2014

Zaterdag is Fase II officieel van start gegaan op de open dag van Meerstad. Wij stonden in de tent bij Bureau Meerstad met informatie over de grotere kavels, de erfpacht regeling en de nieuwe impressies van de Zwarte Hond. Vanaf de tent bij Bureau Meerstad konden mensen op de fiets mee naar de locatie voor rondleidingen door de woningen. Er stonden twee rondleidingen gepland maar wegens de hoge belangstelling zijn we nog een extra derde keer gegaan. Velen waren verrast door de ruimte en het licht in de woningen.

P1010793 P1010794 IMG_0913

Open dag zaterdag 27 september

Geplaatst op 19 september 2014

Op zaterdag 27 september is de eerste Groningse Nieuwbouwdag én is er weer een open dag in Meerstad. Dubbel reden dus om deze dag officieel met Meer Wonen Fase II van start te gaan. Dit zijn de grotere kavels aan de rand van de locatie. U kunt ons vinden in de tent van Bureau Meerstad op locatie. Kom langs en laat u vrijblijvend informeren over de vele mogelijkheden die Meer Wonen te bieden heeft. De eerste twee woningen zijn dan gereed. Reden te meer om een kijkje te nemen naar het prachtige resultaat wat kopers en architect hebben bereikt.

Meer Wonen fase II bestaat weer uit ruime, vrijstaande woningen met veel ontwerpvrijheid. Het gaat om kavels van ca 800m2 tot wel 1600m2 die geheel of gedeeltelijk in eigendom genomen kunnen worden. Het is namelijk mogelijk om een deel van de kavel in erfpacht te nemen. De woning komt altijd op eigen grond te staan maar de groenstrook langs de rand van de kavel kunt u huren voor een vast bedrag per maand. Aan u de keuze om te huren of te kopen. Het blijft overigens altijd mogelijk om ook in de toekomst de groenzone er alsnog bij te kopen.

 

Eerste tuinfeest voor kopers

Geplaatst op 5 september 2014

Gister was het zover, de eerste woning ging uit de steigers.  Aan het einde van de middag kwamen alle kopers bijeen om de eerste twee woningen te bekijken. Bij aanvang was het tijd voor koffie, thee, fris en taart waarna de rondleidingen door de woningen konden beginnen. Leuk aan Meer Wonen is dat kopers heel veel keuzevrijheid hebben, daardoor is geen woning gelijk. De gemaakte keuzes werden door de kopers dan ook uitvoerig besproken. Velen waren onder de indruk van de ruimte binnen. Zoals een koper zei: “Toen ik de eerste keer binnen kwam dacht ik echt, wat moet ik met al die ruimte? Ik ben er echt heel blij mee”.

P9040015 P9040030 P9040044

Update vanaf de bouwplaats

Geplaatst op 14 juli 2014

Twee maanden nadat de eerste paal de grond in is gegaan ziet de bouwplaats er al heel anders uit. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het metselwerk al bijna afgerond. De volgende stap is de houten gevelbekleding.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom Meer Wonen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

 

Niet bij te houden!

Geplaatst op 27 juni 2014

De bouw van de eerste woningen gaat hard! Sneller dan snel is Dijkstra Draisma met de bouw, het dak zit er inmiddels al op! Ook wonen in een woning van Meer Wonen? Op dit moment zijn er nog slechts 2 kavels van 500m2 en 4 kavels van 800m2 beschikbaar.

Veel belangstelling open dag Meerstad

Geplaatst op 16 juni 2014

Op de open dag afgelopen zaterdag 14 juni 2014 hebben veel geïnteresseerden het informatiepunt in Meeroevers bezocht. Hier zijn de vele belangstellenden tussen 11 en 15 uur door KUUB geïnformeerd over het project Meer Wonen. Naast de prachtige locatie van Meer Wonen en het unieke ontwerp wordt vooral de mogelijkheid om eigen wensen en ideeën samen met de architect en installatieadviseur in het ontwerp te vertalen, enorm gewaardeerd door de belangstellenden.

Zomer in Meerstad! Open dag 14 juni a.s.

Geplaatst op 10 juni 2014

Kom a.s. zaterdag tussen 11:00 en 15:00 uur naar de open dag van Meerstad en laat je door KUUB informeren over het project Meer Wonen!

De locatie is bij het informatiepunt op de hoek van de Woldmeerweg en het Oeverpad (afslag Hoofdweg 195, nabij de manege) in Meeroevers.

 

Het gaat hard in Meerstad!

Geplaatst op 6 juni 2014

De eerste twee woningen van het project Meer Wonen krijgen al echt vorm.
Op de prachtige locatie in Meerstad worden de woningen gerealiseerd die de toekomstige bewoners zelf hebben ontworpen, in samenwerking met architectenbureau de Zwarte Hond.

Eerste paal geslagen

Geplaatst op 20 mei 2014

Blije bewoners! Vandaag is de bouw gestart van de eerste woning van het project Meer Wonen. Dit huis, naar een ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond, staat in het mooiste stukje van Meerstad: Meeroevers.

Nieuw prijsaanbod Meer Wonen!

Geplaatst op 24 april 2014

In de omgeving van Meer Wonen zijn meerdere ontwikkelaars actief. Samen met deze ontwikkelaars hebben we alle kavel prijzen gelijk getrokken. Dankzij deze afspraken zijn de prijzen voor de circa 800m2 kavels in Meer Wonen lager geworden.

Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is om een deel van de grotere kavels in erfpacht uit te geven.

 

Voorjaar in Meerstad!

Geplaatst op 4 april 2014

Op zaterdag 12 april staat KUUB op de open dag van Voorjaar in Meerstad. U kunt hier terecht met al uw vragen over Meer Wonen en tevens meer informatie krijgen over Meer Wonen. De locatie is het informatiepunt op de hoek van de Woldmeerweg en het Oeverpad. De open dag begint om 11:00 uur en eindigt om 15:00 uur.